Okulumuzun Tarihçesi

10.08.2022 264

Okulumuz 1996 yılında o zamanki Adana Valisi Erdoğan ŞAHİNOĞLU'nun önderliğinde yapılmış ve vali beyin kendi adı verilerek Erdoğan Şahinoğlu İlköğretim Okulu olarak hizmete açılmıştır. Okul binası betonarme olarak 1995 yılında yapılmış dört kat olarak kullanılmaktadır. Okul binası 636 m² alana sahiptir. Okul bahçemiz 7400 m² alana sahiptir.

Okulumuzda 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı başında deprem güçlendirme çalışması yapılmıştır.

            Binanın toplam kapalı alan 3.180 m² , açık alan ise 7.400 m²  'dir. Toplam 8.036 m²'lik bir faaliyet alanına sahiptir. Okul bahçemizde 116 ağaç ile 3 dönümlük bir alan yeşille kaplıdır. Hafta sonu ve mesai saatleri dışında mahalle sakinleri tarafından mesire yeri olarak kullanılmaktadır. Yeteri kadar bank, dinlenme ve oyun alanları bulunmaktadır. Okulumuz dört katlı,  32 derslik, bir tane çok amaçlı salon ve sığınaktan oluşmaktadır.

            Şu anda 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 38 öğretmen, 2 hizmetli personel ve 962 öğrenci ile eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuzda 2 adet özel eğitim sınıfı ve 30 şubede ilkokul öğrencileri olmak üzere toplam 32 şubede eğitim verilmektedir. Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla yetişkinlere yönelik kurslarda düzenlenmektedir.

Okulumuz, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminde bünyesinde bulunan ortaokul öğrencilerinin okul bahçemize yapılan Şehit İslam Akyüz Ortaokulu'na taşınmasıyla normal eğitime geçmiştir.

Okulumuz eğitim - öğretim faaliyetlerine başladığı ilk günden bu yana çağdaş eğitim- öğretim gerekleri; uygun fiziksel mekânların temini, eğitim - öğretim araç ve gereçlerinin sağlanması, eğitim - öğretim ve yönetim süreç standartlarının belirlenmesi ve en güzel şekilde yürütülmesi konusunda örnek teşkil etme yolunda güzel adımlar atmaktadır. Eğitim öğretime gereken özen gösterilmekte olup sürekli devamsız öğrenci bulunmamaktadır. Okulumuz il merkezine 10 km olup Sarıçam ilçe merkezinde bulunmaktadır.

Okulumuzda kütüphane, fen bilgisi laboratuvarı, her sınıfta akıllı tahta, klima ve yeterli donatım eğitim malzemeleri bulunmakta olup hiçbir eksiği bulunmamaktadır. Okulumuzda temizlik ve güvenlik personelleri ile güvenilir hijyenik bir ortamda eğitim verilmektedir. Tüm sınıflarda eğitim hizmetlerinin yanı sıra sosyal, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetler yürütülmekte olup, öğrencilerimizin kendilerini yetiştirtilmelerine ve hayata hazırlanmalarına destek olunmaktadır. Çevresinde tercih edilen bir kurum olarak eğitim öğretime devam edilmektedir.